APARTMENT BUILDING IN BAHREIN

Market considerations set the brief for this high-rise building located on a road lined with palms and other trees. The floor plans and overall design needed to be flexible in order to be able to accommodate both apartments and offices depending on demand.

Verticality is the overriding aesthetic effect of the elevations. This becomes more evident on the windowless side elevations with their many stark vertical “grooves” running the full height of the building. The two main elevations have been kept one floor lower than the side elevations thus further enhancing the vertical impact of the building.

Colour is a uniform beige in keeping with the prevalent colours of the urban surroundings.

Project completed 1976
Design team
Architects Sgoutas Architects
Structural Engineers Awalco Ltd.
MEP Consultants Awalco Ltd.